3- Daagse Meesterklas traditioneel verzuivelen en verkazen

Wil jij leren om met de natuurlijke flora die al in de melk zit te verzuivelen en te verkazen?

Maar liefst 3 dagen lang gaan alle processen door.
Je kunt met verwondering kijken hoe het ene proces naar het andere overgaat en er heerlijke producten ontstaan.
Denk dan aan bijvoorbeeld gefermenteerde melk, kefir, boter, karnemelk, hangop, kwark, verse kaas, brie, camembert, witschimmel, blauwschimmel, roodflora, harde kazen.
Je kunt veel proeven, voelen, ruiken en zien.
Je leert ook over zuursel uit eigen melk, zelf stremsel maken, maar ook over bacterien, schimmels en bijvoorbeeld pekelen. 

Je doet dit samen met een groep mensen die ook erg enthousiast zijn en deze processen willen leren begrijpen.
Je kunt veel van elkaar leren, allemaal vanuit een eigen hoek kijk je naar de processen.
In dit gebeurt allemaal op de boerderij van Doetie’s Geiten in Aldwâld.

Eerst volgende datum is 23 t/m 25 april 2024.